Посол США в Німеччині Ричард Ґренелл заявив, що німецький уряд повинен припинити підтримку будівництва газогону Nord Stream-2.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Американський дипломат зазначив, що газогін ще ширше розчахне для Росії двері до посилення агресії проти України.

Посол США звернув увагу, що віддавання агресивному Путіну газогону Nord Stream-2 збільшить його контроль над постачанням енергії до Європи.

«Настав час для Німеччини припинити свою підтримку газогону та побачити, що російський уряд намагається взяти під контроль постачання енергоносіїв до європейських країн», — зауважив Ричард Ґренелл.

Він додав, що російським газоном пливе не лише російський газ, а й також російські впливи. «Закликаємо Берлін долучитися до держав, які вважають, що Nord Stream-2 порушує енергетичну безпеку Європи», — написав американський посол. На його думку, Німеччина припиненням підтримки для газогону покаже солідарність із Європейським Союзом та Україною.

Частина німецьких ЗМІ розкритикувала лист посла, назвавши його втручанням у внутрішні справи їхньої країни.

Попри критику ЄС, Польщі, країн Балтії та Скандинавії, газогін Nord Stream-2 продовжують будувати за потужної підтримки німецького уряду.

Зазначимо, що глава МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що вони мають гарантію від Росії, що після побудови газогону “Північний потік-2” Україна залишиться транзитною державою. Якщо ж Німеччина вийде з проекту, вона їх втратить.

ІА "Вголос": НОВИНИ