Про це повідомила прес-служба президента Казахстану з посиланням на розмову Нурсултана Назарбаєва й канцлера Німеччини Ангели Меркель, передає ТАСС.

«Меркель підкреслила важливість зусиль президента Казахстану з просування процесу мирного врегулювання конфлікту на південному сході України і попросила продовжити цю значиму роботу, зазначивши можливість проведення зустрічі «нормандської четвірки» в Астані», йдеться в повідомленні.

Під час бесіди співрозмовники висловили сподівання, що вжиті зусилля всіх сторін із забезпечення мирного процесу сприяють врегулюванню кризи в Україні.

Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зустрінуться в Парижі 20 лютого, щоб обговорити ситуацію в Україні.

За його словами, під час діалогу йтиметься про головування Німеччини в «групі семи», а також про ситуацію в Україні, Сирії та Іраку.

Як повідомляють, за підсумками зустрічі канцлер ФРН і президент Франції дадуть спільну прес-конференцію.

Нагадаємо, 11 лютого в Мінську відбувся саміт «нормандської четвірки», на якому ухвалено декларацію про припинення вогню на Донбасі.

За домовленостями, о 00:00 15 лютого мають повністю припинити бойові дії. 

Крім того, досягнуто згоди про звільнення всіх заручників протягом 19 днів. Є домовленість про виведення всіх іноземних військ з території України.

При цьому речник Путіна Пєсков заявив, що Росія не виконуватиме мінські домовленості, бо не є учасником конфлікту.

ІА "Вголос": НОВИНИ