Незважаючи на фундаментальні відмінності у поглядах української та російської сторони щодо причин війни на Донбасі, було досягнуто певних домовленостей.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Вадим Пристайко під час брифінгу 16 липня.

За словами Пристайка, домовленості стосувались припинення вогню – так званого хлібного перемир’я. Вадим Пристайко нагадав, що нинішнє припинення вогню буде вже дев’ятнадцятим з початку війни, тому зараз завдання – забезпечити його сталість.

«Щоб ми могли остаточно припинити стріляти й, відповідно, виконати перший пункт Мінських домовленостей», – зазначив він.

Сказано, що  досягнуто домовленості щодо розведення сил і розмінування Станиці Луганської та ще двох попередньо погоджених ділянок, а також визначено наступні території.

«Завдання радників глав держав і урядів – зрушити з мертвої точки переговорний процес різних підгруп», – додав Вадим Пристайко.

«Нормандський формат – не Біблія. Так само, як і Мінський формат. Ми не можемо нескінченно працювати в рамках цих форматів, якщо вони не приносять миру на нашу землю. Якщо ми побачимо й переконаємося, що ці формати вичерпали себе, то шукатимемо інші. Це те, про що в загальних рисах намагався дати сигнал президент Зеленський», – наголосив він.

Зазначимо, що переговори зовнішньополітичних радників глав країн та урядів Нормандського формату відбулися у Парижі 12 липня.

Раніше «Вголос» писав, що заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко розповів про розмову з президентом Володимиром Зеленським щодо пошуку способів зрушити з “мертвої точки” Мінський процес і переговори у “нормандському форматі”.

ІА "Вголос": НОВИНИ