Про це вказано у повідомленні норвезького МЗС у Twitter.

"Норвегія не визнає російських президентських виборів в Криму. Норвегія продовжуватиме підтримувати політику ЄС із невизнання (анексії Криму, - ред.)", - зазначено у повідомленні.

 

 

 

Як відомо, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Європейський Союз не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові.

Нагадаємо, сьогодні у центрі Львова розгорнули гігантський прапор України – «Ні виборам в Криму!».

Детальніше про нинішні події під російським генконсульством у Львові читайте за посиланням: Під Генконсульством РФ у Львові спалили Москву (ФОТО, ВІДЕО)

Як уже писав «Вголос», Президент держави-агресора Володимир Путін зранку 18 березня проголосував на виборах глави Російської Федерації. Під час спілкування із журналістами після голосування Путін заявив, що вважатиме за успішний «будь-який відстоток голосів, який дає право виконувати посаду президента».

Нагадаємо, що на посаду президента РФ претендують 8 кандидатів: самовисуванець - президент РФ Володимир Путін, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен і голова «Партии роста» Борис Титов, кандидат від «Гражданской инициативы» Ксенія Собчак, кандидат від «Коммунистов России» Максим Сурайкін, кандидат від «Российского общенародного союза» Сергій Бабурін і лідер «Яблока» Григорій Явлінський.

Сьогодні голосування мало відбутися і в Україні. У цей день, 18 березня, чотири роки тому Російська Федерація незаконно включила Кримський півострів до свого складу. Текстову онлайн-трансляцію виборів Путіна в Україні можна переглянути за посиланням.

Сьогодні о 8.00 год об'єднані сили націоналістів ‒ «Свобода», «Правий сектор», «Національний корпус», КУН, ОУН, «С14» та ін. – розпочали блокування дипломатичних представництв держави-агресора в Україні у зв’язку з виборами президента Московії.

Раніше повідомлялося, що поліція посилюватиме охорону біля дипломатичних представництв Російської Федерації в Україні у день виборів президента РФ 18 березня. Натомість українські націоналісти ще кілька тижнів тому обіцяли пікетувати дипломатичні установи Російської Федерації на території України під час виборів президента РФ у неділю. 

Разом з тим, Міністерство внутрішніх справ України тільки 16 березня після протесту суспільства викликало тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні і оголосило йому позицію України щодо виборів президента РФ.

«МВС України заявляє, що проведення незаконних виборів на суверенній українській території в порушення всіх норм міжнародного права неприпустиме! У цих умовах, констатуючи агресивну гібридну війну Росії проти України, незаконну анексію Автономної Республіки Крим, окупації частин Донецької та Луганської областей, проведення незаконних виборів на цій суверенній українській території в порушення всіх норм міжнародного права, МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують закони Україна на території України на території дипломатичних місій», - йшлося у заяві урядовців.

Також МВС наголошувало, що «з огляду на публічні акції протесту в українському суспільстві, нехтування з боку Росії законними вимогами української сторони, щоб уникнути провокацій і можливих важких наслідків, підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать в цей день належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій – відповідно до Віденської конвенції».

Відтак, згідно із заявою силовиків, доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ в цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть.

Пізніше і в Міністерстві закордонних справ України назвали «свідомою та скоординованою» позицію України щодо недопуску 18 березня росіян в дипломатичні представництва Російської Федерації на території України, оскільки проведення виборів президента Росії в Криму грубо порушує міжнародне і українське законодавство.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ