Як сказав в інтерв'ю журналістам Метью Роулі, брат Чарлі, який все ще перебуває у лікарні у тяжкому стані, повідомив йому, що підібрав флакон, після чого він і його подруга опинилися в лікарні, пише Укрінформ.

Метью Ролі також сказав, що дуже стурбований станом здоров'я свого брата, з яким він поговорив по телефону.

За його словами, той був зовсім не схожий на того Чарлі, якого він знав, хоча він уже досить зміцнів, щоб їсти звичайну їжу.

Зазначається, що інформація про флакон може допомогти слідству визначити, звідки у Солсбері з'явився «Новачок» і хто саме його застосував.

«Звідки взявся флакон, де він був куплений, наскільки рідкісний це флакон, був він куплений у певному магазині у якийсь конкретний час, слідство цікавлять відповіді на всі ці запитання», - повідомляє кореспондент.

Якщо відповіді будуть отримані, то це може допомогти слідству встановити, хто саме несе відповідальність і за напад на Скрипалів і за отруєння у Еймсбері.

Лондонська поліція, яка веде розслідування цього інциденту, не стала коментувати слова Метью Роулі.

Нагадаємо, 44-річну Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річного Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх було виявлено без свідомості,  у критичному стані госпіталізували до районної лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

Поліція повідомила, що при отруєнні чоловіка та жінки поблизу британського міста Солсбері використовувалася та ж отрута, що й при отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки.

Увечері 8 липня померла 44-річна Доун Стерджесс., яку раніше госпіталізували із важким отруєнням поблизу британського міста Солсбері. Чарльз Роулі прийшов до тями 10 липня.

У поліції зазначали, що нове отруєння сталося не через спланований замах. Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу.

Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння «Новачком» двох британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії «брудною політичною грою».

Нагадаємо, неділю, 8 липня, у Великобританії померла жінка, отруєна «Новачком».

Учений Віл Мірзаянов, який брав участь у створенні хімічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії «Новачок», сказав, скільки речовини виробила Росія і як її синтезувати.

Окрім того, лікеро-горілчаний завод у британському Бристолі розкритикували за те, що він почав випускати 75-градусну горілку під назвою «Новачок».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ