Під час огляду тіла народного депутата Антона Полякова було виявлено два катетери з речовиною бурого кольору, а також готівку.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Під час огляду тіла вже покійного народного депутата серед його особистих речей було виявлено готівку в сумі близько 10 тисяч гривень і 800 доларів США, а так само два зразки катетерів з речовиною бурого кольору. Що це за речовина – ми досліджуємо», - сказав Єнін.

Також, він наголосив, що вони поки не отримали доказів того, що Поляков помер в наслідок насильницької смерті.  

«Станом на сьогодні жодних підстав стверджувати про можливу насильницьку смерть слідство не отримало», - підкреслив він.

Заступник міністра також повідомив, що слідство допитало співмешканку Полякова, яка мешкала з ним, за її словами, з весни цього року. Як вважають, він говорив про депутатку Анну Скороход.

«На прямі наші запитання щодо наявності тих чи інших підозр у можливій насильницькій смерті депутата, вона відповіла досить категорично »ні«», - сказав Єнін.

Також, з ефіру відомо, що увечері перед своєю смертю Поляков зателефонував певному громадянину, з яким він перебував у дружніх відносинах, і запропонував зустрітися.

Вони зустрілися в ресторані, де провели близько 3 годин. Відеозаписи з ресторану підтверджують, що там вони спільно вживали алкогольні напої.

Єнін також повідомив, що в якийсь момент до їхнього столика в ресторані приєдналась третя особа.

«Записи підтверджують, що колишній народний депутат зовні в абсолютно здоровому стані залишив цей ресторан і в подальшому з цим самим громадянином сів у його автівку, і близько двох годин вони їздили по Києву. В подальшому цей громадянин викликав таксі, яке спочатку їздило за їхньою основною машиною, потім імовірно вони завершили свою розмову, і пан Поляков пересів до автівки таксиста», - розповів заступник міністра.

Євген Єнін також зазначив, що попередня інформація про те, що таксист змінив свої свідчення є не зовсім такою.

"Я хотів би з самого початку розвіяти будь-які твердження про нібито зміну показів таксиста. Покази даються під протокол, під час допиту, і коли було здійснено допит цього свідка під протокол, водій надав свої свідчення, які на сьогоднішній день жодним чином не були змінені. Хоча він, безумовно, має таке право. Водій повідомлений про кримінальну відповідальність за недостовірні свідчення", - сказав Єнін.

Що стосується виявленого в крові Полякова метадону то Єнін заявив, що від передозування цього препарату померти неможливо.

«Неможливо померти від його передозування. Достатньо буквально 2 мл 1% розчину, щоб людина отримала свою дозу. Жодних загроз життю при цьому немає. Його досить активно використовують у медицині катастроф», - зазначив він.

Читайте також:

У Києві раптово помер 33-річний народний депутат Антон Поляков

Померлий нардеп Поляков мав конфлікти особисто із Зеленським — політолог

В організмі нардепа Полякова виявили метадон — речник МВС

ІА "Вголос": НОВИНИ