Спецпредставника Держдепу США з питань України Курт Волкер повідомив, що Сполучені Штати ввели нові фінансові обмеження проти Росії, які пов’язані з Кримом і Донбасом.

Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США офіційно оголосив особи тих, хто потрапив під санкції Вашингтону. Відповідна інформація з’явилася на сайті відомоства.

Так, до «чорного списку» потрапили такі фізичні особи, що мають стосунок до окупації російською владою Криму та Донбасу:

– Олександр Басов (народився 16 жовтня 1971 року): він є одним із керівників так званого «міністерства держбезпеки »ЛНР«, свого часу займав високу посаду в СБУ;

– Андрій Сушко (народився 23 січня 1976 року): він є уродженцем Криму – народився у селищі Ленінське, а зараз проживає у Керчі, свого часу служив у головному управлінні СБУ в Криму, на нині працює у »кримському відділенні« ФСБ Росії;

– Володимир Зарицький (народився 15 червня 1948 року): він є уродженцем Житомирщини, у 2001-2008 роках командував ракетними військами та артилерією сухопутних сил Росії; за інформацією РБК, є засновником ТОВ »Керівна компанія інфраструктурних проектів« (УКИП), яка будує розкішний готельний комплекс недалеко від окупованої Ялти.

А до переліку підприємств, проти яких застосовуються нові обмеження, потрапили:

– Акціонерне товариство »Санаторій Ай-Петрі« (Ялта);

– Акціонерне товариство »Санаторій Дюльбер« (Ялта);

– Акціонерне товариство »Санаторій Місхор« (Ялта);

– Акціонерне товариство КримТеплоЕлектроЦентраль (Сімферополь);

– ТОВ »Гарант-СВ« (Ялта);

– ТОВ »Керівна компанія інфраструктурних проектів« (Сімферополь);

– ТОВ »Південний проект« (Санкт-Петербург);

– »Міністерство державної безпеки« так званої »ЛНР« (Луганськ);

– Курорт »Мрія" (Ялта).

Водночас у міністерстві зазначають, що нові санкції стосуються дій Росії проти України та є запровадженими на виконання Акту протидії противникам Америки (CAATSA), який ухвалив Конгрес і підписав президент США у 2017 році.

Раніше повідомлялось, що спеціальний представник США розповів, як Вашингтон реагуватиме на вибори на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ