Відома львівська диригентка Оксана Линів запланувала виконати російською мовою оперу Петра Чайковського «Євгеній Онєгін» у 2025 році у Німеччині.

Про це йдеться на сайті Саксонської державної опери Дрездена, пишуть Варіанти.. 

Львівська диригентка й музична директорка Муніципального театру Болоньї Оксана Линів у липні 2025 року виконає оперу Петра Чайковського «Євгеній Онєгін» у Саксонській державній опері Дрездена (Німеччина). Опера відбуватиметься російською мовою.

Початок продажу квитків на цю подію Саксонська державна опера Дрездена відкриває вже з квітня цього року.

Зазначимо, що у квітні 2022 року Оксана Линів, яка мала брати участь в постановці опери «Іоланта» російського композитора Петра Чайковського за участі російських музикантів, заявляла, що «заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії» її не переконують, попри бойкот її концерту українськими мисткинями. Крім цього, Линів говорила, що вважає музичні твори російських композиторів світовим надбанням, яке не підлягає політичному бойкоту.

Тоді на сайті електронних петицій Львівської міської ради з'явилася пропозиція позбавити диригентку Оксану Линів звання Почесної амбасадорки Львова за її співпрацю з російськими виконавцями та за виконання творів російських авторів. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», диригентка Оксана Линів також причетна до скандалу у Львові, коли, попри всі протести громадськості, у місті встановили скульптуру-покруч. 

ІА "Вголос": НОВИНИ