Про це він домовився під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у рамках 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомила прес-служба президента.

«Співрозмовники домовилися про візит Президента Дуди в Україну у цьому році», - йдеться в повідомленні.

Глава держави високо оцінив послідовну і тверду підтримку Польщею зусиль України, спрямованих на встановлення миру та політичне врегулювання ситуації на Донбасі.

У ході зустрічі Анджей Дуда наголосив, що Польща є і залишатиметься надійним союзником України у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, у реалізації проєвропейських реформ.

Глави двох держав обговорили ситуацію на Донбасі. Президент Польщі акцентував увагу на неприпустимості «замороження» конфлікту. Петро Порошенко і Анджей Дуда засудили проведення псевдовиборів на окупованих територіях і погодилися, що у разі їх проведення має бути посилено військово-технічну допомогу Україні та посилено санкції проти Росії.

Президенти України та Польщі також обмінялися думками стосовно актуальних питань двостороннього порядку денного, а також розвитку співробітництва в регіоні Східної Європи, зокрема у форматі «Вишеградська четвірка + Україна» та домовилися про наступну зустріч у цьому форматі.

ІА "Вголос": НОВИНИ