Причина – велика кількість випитого, йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1».

Головний біль, нудота, ломота у тілі та дратівливість. Такі симптоми знайомі багатьом дорослим на ранок Нового року. Похмілля, за статистикою, хоча б раз у житті відчували 77% людей, які вживають алкоголь.

Але наслідки святкового застілля можуть бути ще страшнішими. За словами лікаря-нарколога, диспепсія – це нудота, рвота. Також після Нового року можуть бути гострі виразки з боку підшлункової залози. Також про себе можуть нагадати інші хронічні захворювання.

Щоб попередити такі наслідки, святкувати треба правильно. Передусім – не перевищувати безпечну дозу. Для дорослої людини це не більше 100-150 грамів міцного спиртного напою. Друге правило – не експериментувати з асортиментом та не змішувати напої під час святкування. А ще – не запивайте алкоголь газованими напоями.

Алкоголь краще заїдати, але правильною їжею. Надайте перевагу нежирному м'ясу та овочевим салатам із олією. Якщо на ранок після свята таки є похмілля, пийте якомога більше мінеральної води, або води з лимоном. І не поспішайте вживати традиційний для багатьох розсіл. Він може лише нашкодити організму.

Щоб весело зустріти Новий рік та потім не страждати, варто обмежити частоту випитого спиртного під час застілля. Не завадить у новорічну ніч більше рухатися, танцювати та не забувати про свіже повітря.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ