Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Сьогодні мають відбутися два перші рейси SkyUp до курортних міст Єгипту. Але нагадаю, що у планах авіакомпанії на перший рік роботи – не тільки виконання міжнародних чартерних перевезень, а також відкриття регулярних українських та міжнародних напрямків», – зазначив Омелян.

Урядовець додав, що Державна авіаційна служба України наразі максимально сприяє роботі як національних, так і іноземних компаній.

Як відомо, чартерні перевезення авіакомпанії SkyUp у 2018 році будуть здійснюватися з Києва, Харкова, Львова та Одеси за 16 напрямками - Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тірана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Планується, що перші внутрішні українські регулярні рейси запустяться в кінці червня 2018 року. На першому етапі рейси заплановано за двома напрямками: Київ – Одеса, Харків – Одеса.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році плануються за такими напрямками: Київ – Барселона, Київ – Дубай, Київ – Ларнака.

З 2019 року мережа маршрутів буде розширюватися разом зі зростанням парку літаків авіакомпанії SkуUp.

У 2019 році планується збільшення бортів до 8.

Також авіакомпанія SkyUp підписала контракт з корпорацією The Boeing Company на 624 мільйони доларів на виробництво п'яти високотехнологічних літаків серії Boeing 737 Max з можливістю дозамовлення ще п'яти літаків. Таким чином, у 2023-2024 роках в Україні з`явиться до десяти нових надсучасних літаків, які використовуватимуться українською авіакомпанією. Це безпрецедентний контракт для українських авіакомпаній.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ