Голова Львівської обласної організації УРП «Собор» Ростислав Новоженець звернувся до голови УРП Анатолія Матвієнка під час вчорашнього засідання Центрального проводу партії з пропозицією сприяти об’єднанню УРП „Собор” на Львівщині.

Про це повідомив Ростислав Новоженець особисто.

„Центральний провід прихильно віднісся до моєї пропозиції і буде відповідне звернення до Ірини Лукавенької”, ― зазначив він.

Ростислав Новоженець запропонував провести „конференцію об’єднання” 21 січня.

За його словами, ЛОО УРП „Собор” буде підпорядковуватись або Лук’яненку або Матвієнку, в залежності від того як вирішиться судовий спір щодо легітимності лідерів УРП „Собор”.

На конференцію 21 січня планується прибуття голови Ради колегій УРП "Собор" Михайла Довбенка.

Ростислав Новоженець зазначив, що тиждень тому він зустрічався з Іриною Лукавецькою, яка заявляє про свою легітимність на посаді голови ЛОО УРП «Собор», але Ірина Лукавецька запропонувала об’єднатись після виборів. Він висловив сподівання, що після відповідного звернення від Центрального проводу партії Ірина Лукавецька змінить свою думку.

Ростислав Новоженець вважає за доцільне, щоб УРП „Собор” брав самостійну участь у виборах до місцевих органів влади Львівщини.

Як повідомляло агентство, голова Львівської ОО УРП „Собор” Ірина Лукавецька під час сьогоднішньої прес-конференції заявила, що колишній голова УРП „Собор” Ростислав Новоженець звертався до неї з пропозицією об’єднання партійних організацій, але переговори закінчились безрезультатно, оскільки Росислава Новоженця, за її словами, цікавлять лише місця в списках.

22 жовтня 2005 року делегати позачергового з’їзду УРП „Собор” обрали виконуючим обов’язки голови партії Левка Лук’яненка. Анатолій Матвієнко назвав рішення з’їзду нелегітимними, а себе повноправним головою партії. Згідно із даними Мін’юсту саме Матвієнко є головою УРП „Собор”.
УРП „Собор”-Матвієнка після цього ввійшла до блоку „Наша Україна”, а УРП „Собор”-Лук’яненка об’єдналася із БЮТом.

Згодом від імені голови УРП „Собор” Анатолія Матвієнка за грубі порушення статуту партії ЛОО УРП „Собор” ліквідовано на конференції ЛОО УРП „Собор” 13 листопада. На цій же конференції створено новий осередок, головою якого обрано Ірину Лукавецьку.

Голова ЛОО УРП „Собор” Ростислав Новоженець, який визнає легітимним лідером партії Лук’яненка, назвав це провокацією.

Прес-тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ