Про це заявив у середу президент США Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у Вашингтоні, повідомляє Європейська правда із посиланням на BBC.

США і Європейський Союз будуть домагатися скасування торгових мит, нетарифних бар'єрів і субсидій на промислову продукцію – за винятком товарів автопрому.

Вони також домовились розвивати торгівлю в сфері послуг і сільському господарстві, зокрема, підвищити експорт в Європу американської сої.

Крім того, Європейський Союз збільшить імпорт зі США скрапленого газу та, за словами Трампа, перетвориться у «величезного покупця».

США і ЄС погодилася призупинити введення будь-яких додаткових тарифів, поки ведуться переговори, а також працювати над реформою Світової організації торгівлі.

Проголошуючи заяву у Білому домі, Трамп додав, що між Вашингтоном та Брюсселем почався «новий етап».

Юнкер зі свого боку назвав зустріч конструктивною і сказав, що його основною метою була домовленість про нульові тарифи на промислові товари

«У мене сьогодні була одна мета – укласти угоду. І ми уклали угоду. У нас є низка напрямів, за якими ми можемо працювати», – сказав він.

Нагадаємо, сьогодні президент США Дональд Трамп заявив про готовність припинити так звану торгову війну з Євросоюзом. Для цього він запропонував і США, і ЄС скасувати «всі тарифи, бар'єри і субсидії».

США в березні цього року запровадили додаткові мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики. У свою чергу, країни Європейського союзу також підтримали запровадження мит для товарів зі США. Йдеться про вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's.

В Євросоюзі при цьому заявляли про готовність до вирішення торгового конфлікту, оскільки він загрожує всій світовій економіці.

Згодом також стало відомо, що Європейська комісія готується представити нові тарифи на американські товари, якщо Вашингтон таки накладе мита на автомобілі з ЄС.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ