Про це пише Liga.net.

Генеральний директор ТОВ «Українські мінеральні добрива» Олексій Афанасьєв повідомив, що компанія планує перепрофілювати в комплекс з переробки і зберігання мінеральних добрив один із цехів Криворізького центрального рудоремонтного заводу.

«Українські мінеральні добрива» створені 1 листопада минулого року. Статутний капітал - 100 тисяч грн. Компанія належить кіпрській UMG Holding Limited, яка входить в групу СКМ. Кінцевий власник нової фірми - Рінат Ахметов, випливає з Держреєстру юридичних осіб міністерства юстиції. «Криворізького центрального рудоремонтного заводу», на якому розташується нове виробництво, також належить СКМ.

За словами Афанасьєва, на новому підприємстві будуть обладнані два цехи з приймання, зберігання, пакування та відвантаження сульфату амонію і цех з його гранулювання.

Комплекс розрахований на виробництво 100 тисяч тонн гранульованого сульфату амонію на рік. Вартість проекту - 211 млн грн.

У липні на сесії міської ради розглядали петицію проти будівництва через екологічні ризики, яку підписали 1 тисячі мешканців. Але більшість депутатів її не підтримали.

Афанасьєв запевняє, що на території КЦРЗ буде дотримана санітарно-захисна зона в 1 км, а сам об'єкт обладнають пиловловлюючими технологіями.

Сульфат амонію - побічний продукт коксохімічного виробництва, яким займається металургійний холдинг Ахметова «Метінвест». Як повідомляється, він десятки років вивозився на експорт для грануляції в інші країни.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ