Про це повідомляє сайт Центру протидії корупції.

Антикорупціонери наголошують, що Куць мав подати декларацію перед своїм призначенням. Однак, як з'ясувалося, він цього не зробив, що є грубим порушенням закону та несе за собою кримінальну відповідальність. 

Куць до 22 червня був головою управління СБУ в Донецькій і Луганській областях. На думку юристів ЦПК, він може й досі залишатися в лавах СБУ, щоб не подавати е-декларацію. Хоча закон забороняє одночасно займати посаду голови ОДА та нести службу в СБУ.

«У законі чітко сказано, що кандидати на посаду голів ОДА мають подавати електронні декларації перед призначенням. Олександр Куць цього не зробив, хоча він не є секретним «агентом», і може прикриватися статусом службовця СБУ, щоб не показувати свої статки», – переконаний юрист ЦПК Андрій Савін.

Він додав, що такі дії Куця оскаржуватимуть в НАЗК.

«Крім того, є всі підстави звернутися до суду, вимагаючи подання ним електронної декларації як публічної особи»,  сказав Савін.

Нагадаємо, 22 червня Президент України Петро Порошенко у Краматорську представив керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації генерал-майора СБУ Олександра Куця. Новий очільник Донеччини народився 6 серпня 1976 року в Ростові-на-Дону, до середини 1990-х жив у Росії.

До Олександра Куця цю посаду обіймав Павло Жебрівський, який вирішив піти у відставку. 13 червня Президент України Петро Порошенко підписав указ про його звільнення.

Пізніше 19 червня Порошенко призначив екс-голову Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ