Про це в інтерв’ю «Вголосу» сказв лікар-психіатр, дисидент та правозахисник Семен Глузман.

«Ми вже мали два Майдани, ми бачили, чим то все завершилось. До влади просто дорвалися нові-старі покидьки. Тому знову повстати із палками та гвинтівками – не вихід. Нам треба говорити про проблеми вголос і вимагати, вимагати, вимагати. Не тільки на вулицях Києва, а й у маленьких містах. Нині народ здебільшого цікавить тільки три речі: соцобслуговування, медицина і освіта. А решта? Де контроль за фінпотоками? Де впевненість в тому, що нас не обкрадають на кожному кроці?

З часів другого Майдану я добре пам'ятаю, як натовп кричав отим яценюкам та кличкам, що горлали про зміни на трибуні, щоб йшли геть. А тепер що? Вони при владі. То хто винен? Білий дім їх обирав, чи таки ми?» - каже Семен Фішельович.

За словами психіатра, найбільша трагедія України в тому, що народ досі не навчився контролювати владу.

«Проблема в тому, що у нас дуже швидко зникає запал: ніби Янукович втік – і життя починається. А воно не починається, а тільки продовжується. Ми не навчилися контролювати владу – тепер це наша біда і наша трагедія. Вони нас зовсім не бояться. Починають якісь провадження і відразу спускають на гальмах. Зрозуміло, чому: бо всі пов'язані між собою. Посадиш одного – закладе трьох, і так по ланцюжку.

Новий вихід на вулицю зі зброєю стане кінцем для них і кінцем для всієї держави. А виглядає на те, що вони цілком спроможні довести до такого сценарію. Ми мусимо нарешті взятися за демократію, мусимо нарешті проявити свою громадянську позицію, інакше у нас просто розвалиться ціла держава», - зазначив Глузман.

Детальніше про це читайте у статті: Чіхуахуа при владі – дзеркало українського суспільства?

ІА "Вголос": НОВИНИ