Заява фракції Народного Руху України щодо політичної ситуації в Україні:

Передвиборча кампанія, яка почалася в Україні, та намагання всім відомих політичних сил за вказівкою східного сусіда «віддячити» Україні за Помаранчеву революцію спровокували ситуацію, яка близька до початку політичної кризи в державі.

В той же час, ми можемо констатувати, що Президенту України і Уряду вдалося стабілізувати соціально-економічну ситуацію в Україні, вирішено надзвичайно важливе питання енергозабезпечення населення і промисловості.

Україна з честю вийшла з надзвичайної газової проблеми, яку нам подарував під новий рік «стратегічний» партнер Росія, яка у порушення міждержавних угод припинала паставки газу не тільки в Україну, але і повністю в Молдову та частково – в Євросоюз. Українська влада за рахунок власних ресурсів забезпечила газом Молдову і спромоглася без збоїв поставити газ до ЄС, при цьому жоден український громадянин не відчув на собі цього підступного, недружнього кроку з боку східного сусіда.

Газова суперечка продемонструвала для всього демократичного світу, що Україна є послідовним і надійним партнером, який виконує свої зобов’язання. Довіра до нової влади з боку демократичних країн і українського народу сьогодні є зрозумілою для всіх, окрім більшості наших парламентарів. В той час, коли всім політикам, незалежно від кольорів і політичної приналежності необхідно об’єднатися, щоб рятувати Україну, газове питання, яке було вирішено без зливання національних інтересів України, переведено у площину провокування політичної кризи та здійснено спробу відправити уряд у відставку. Більше того, на вчорашньому засіданні парламенту ці ж нападки продовжилися. Очевидно, що це було зроблено і робиться для обслуговування інтересів сусідньої держави і прикро, що в цьому антиукраїнському кроці брали участь наші партнери по Помаранчевому майдані.

Більше того, в сьогоднішній ситуації, коли нова українська влада та дипломатія намагаються навести лад з українським майном, яке перебуває у користуванні Чорноморського флоту РФ, всі ті, що так щиро розповідають про захист національних інтересів України немов «води у рот набрали». Хіба ми разом боролися з попереднім режимом для того, щоб сьогодні українська дипломатія, яка нарешті діє проукраїнськи, була заручником нападок з боку червоно-голубих та закосичених, які ніколи не захищали українські національні інтереси і не робитимуть цього. Вони думають категоріями васала, а не українця.

У зв’язку з ситуацією, яка сьогодні склалася в Україні, фракція Народного Руху України вимагає припинити дешеві спекуляції та працювати разом задля забезпечення добробуту українського народу.

Шановні парламентарі, нас – тих, хто сповідує європейські, а не азійські цінності, тих хто сприйняв цінності помаранчевого майдану – сьогодні більшість. Навіщо підігрувати політичним силам, які не бачать Україну незалежною державою? Хіба за це ми боролися?

Українське суспільство вимагає стабільності і нормальної роботи від Верховної Ради, а не перетворення парламенту у передвиборчий плацдарм для політичних маргіналів.

Досить займатися нищенням України! Давайте подумаємо про мільйони українців, які чекають від нас не порожньої балаканини, а прийняття чітких законів, які наблизять Україну до Світової організації торгівлі та відкриють перспективу членства в Європейському Союзі. В цих організаціях наше майбутнє, бо це запорука добробуту українського народу і більшість українців підтримують саме такий шлях розвитку України.

Українським громадянам – гідне життя і достойний парламент!

Слава Україні!

Deputat.org.ua

ІА "Вголос": НОВИНИ