Про це йдеться на телеканалі НТА.

Журналістка та керівник проекту Катерина Широкопояс і оператор Віталій Кулеха готували матеріал про діяльність Московського патріархату на Львівщині та законність використання земельної ділянки для потреб парафії МП у Бродах.

Розлючені прихожани разом зі священиком та його дружиною силою випхали знімальну групу з території церкви. Камеру намагалися затулити та навіть розмахували лопатою.

Телеканал НТА вже звернувся із заявою про злочин, а саме - перешкоджання журналістській діяльності, у правоохоронні органи.

«У мене в голові не вкладається, як віряни будь-якої конфесії, і, в цьому випадку, московського патріархату, можуть поводитися таким чином – кидатися на знімальну групу, бити оператора лопатою, мене штовхати на браму церкви… Як на мене, це абсолютно суперечить тим канонам, які пропагують у кожній конфесії кожної церкви», – зазначила Катерина Широкопояс.

А  про те, як і чим живуть духовні наставники Московського патріархату на Львівщині і хто покриває їхню присутність тут, – дивіться у проекті «Правда. Розслідування» вже цього четверга о 20:00.

ІА "Вголос": НОВИНИ