Про це пише «Медіазона».

За словами Поклонської, вона вже надсилала подібний запит, однак в прокуратурі перевірили не весь сценарій фільму, а лише трейлер, що розміщений в Інтернеті.

Поклонська вважає, що до роботи варто залучити «експертів з числа професійних істориків і представників Церкви, оскільки головними героями є особи, які офіційно канонізовані Російською Православною Церквою».

Крім того, депутат хоче перевірити законність використання бюджетних коштів, які були спрямовані на зйомки цього фільму. 

На її думку, «автори картини, прикриваючись словами про свободу творчості, крім усього іншого, грубо порушують право на недоторканність приватного життя государя Миколи Олександровича Романова і Його Сім'ї».

«Таким чином, вважаю, що в діях творців фільму можуть вбачатися ознаки складу по ряду кримінальних злочинів, передбачених статтями 128-1, 137, 138, 139 КК РФ. А саме: наклеп, що міститься творах, які публічно демонструються; порушення недоторканності приватного життя, в частині незаконного збирання та поширення відомостей про приватне життя особи, що складають його особисту або сімейну таємницю, без його згоди, або поширення цих відомостей у твори, що публічно демонструються», - заявила Поклонська.

Далі вона посилається на пункт 73 Зводу законів Російської Імперії 1903 року про «недоторканість приватного життя, тим більше імператора і членів його сім'ї». Ймовірно, депутатка не знає, що правоздатність громадянина припиняється з його смертю, яка для Миколи II наступила ще в 1918 році. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ