Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів політолог Олександр Солонько.

«Нинішня політична еліта, так званий, правлячий клас, не налаштований на захист національних інтересів України. Для нинішньої влади пріоритетом є самозбагачення, це-компрадорська еліта, яка піклується лише про свій зиск, а не про ту країну,у якій житимуть її діти», - підкреслив він. За його словами, небажання інших країн брати Україну в союзники – це наслідок байдужості української влади:

«Сильна і незалежна Україна насамперед потрібна самим українцям. Якщо говорити про інші країни і потенційних союзників, то будь-хто хоче, щоби його союзник був достатньо сильним для того, щоб не отримувати ще і його проблеми. Чи виглядає зараз таким союзником Україна? Ні. Звідки йде це коріння…знову ж таки, з позиції влади, яка не налаштована на захист національних інтересів». 

«Багато проблем для будь-якої країни на зовнішній арені починаються із її внутрішньої слабкості. Багато вирішує орієнтація внутрішньої еліти. Наприклад, сьогодні як української еліти, так і польської. Остання теж, очевидно, зіткнулася з багатьма проблемами, незважаючи на те, що польська економіка більш потужна, в них є проблеми, які потрібно вирішувати, але не завжди вдається. Тому іноді польські політики вдаються до такого нагнітання», - пояснив він.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ