Семеро народних депутатів висловили намір взяти на поруки колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Про це інформує УНІАН.

Так, про своє бажання вони повідомили сьогодні, 3 грудня, під час засідання Солом’янського районного суду Києва з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Продану.

Це, зокрема нардепи Давид Макар'ян, Микола Паламарчук, Геннадій Ткачук, Микола Кучер, Максим Курячий, Вадим Денисенко.

Водночас, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає арештувати Продана з можливістю внесення застави у 89 мільйонів гривень.

Як писав “Вголос”, екс-очільник Державної фіскальної служби України Мирослав Продан утік із країни через те, що правоохоронці зламали його листування в месенджері та знайшли там докази незаконного збагачення. Згодом йому заочно оголосили про підозру.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що збирає докази у справі проти виконувача обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Генпрокурор наголосив, що має персональні претензії до Продана.

28 серпня стало відомо, що правоохоронні органи розслідують можливе придбання в. о. голови Державної фіскальної служби Мирославом Проданом курортного комплексу в Туреччині.

ЗМІ з’ясували, що Продан прикупив собі курортний комплекс у Туреччині за $500 тисяч. Йдеться про два об’єкти нерухомості у турецькому курортному місті Бодрум.

Загалом Продана підозрюють у набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в. о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016-го по червень 2018 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ