Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцької міськради, передає власкор «Вголосу».

На комісію поступило звернення щодо інциденту під час засідання чергової міської сесії, який виник між активістом Сергієм Рижковим та депутатом Євгеном Ткачуком. Тоді депутат штовхнув активіста і той впав на стіл.

«Прошу, щоб комісія винесла сурову догану депутату за його дії», - заявив Сергій Рижков.

Однак, члени комісії зауважили, що депутату не можуть дати догану так, як він не перебуває у  трудових відносинах з міською радою.

Депутат Євген Ткачук звинуватив Сергія Рижкова в порушенні роботи сесії.

«Ви вискочили в сесійну залу, почали розказувати небилиці про депутатів, погрожувати пану Пустовіту. Це ми маємо звернутися до голови поліцейської комісії та Авакова з проханням перевірити адекватність цього пана», - контратакував Євген Ткачук.

Члени комісії депутати Микола Федік і Павло Данильчук зауважили, що конфлікт міг би не статися, якби Сергію Рижкову дали можливість виступити на сесії. Вони звернули увагу на те, що за правління нової більшості у міській раді право голосу громадянам надається вибірково.

В результаті комісія порадила Сергію Рижкову звертатися до суду на Євгена Ткачука, оскільки поліція не побачила факту порушення закону в інциденті, який трапився 22 грудня. Тому вирішити це питання комісія не в змозі.

ІА "Вголос": НОВИНИ