У Фонді державного майна затвердили перелік із 792 об’єктів малої приватизації, які підлягають продажу цього року.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

«До нього (переліку) ввійшли нові об’єкти і ті, що не встигли приватизувати минулого року. Загалом 792 об’єкти, з яких 48 — пакети акцій, 92 — єдині майнові комплекси, 190 — об’єкти незавершеного будівництва, 402 — окреме майно та 59 об’єктів соціально-культурного призначення», — йдеться в повідомленні.

Трубаров зазначив, що цього року буде виставлено на продаж близько десяти об’єктів державного концерну «Укроборонпром». Зокрема, Херсонський завод «Судмаш», Вінницький авіаційний завод «ВІАЗ», Запорізький автомобільний ремонтний завод, Ніжинський ремонтний завод інженерного обладнання й інші. Також на приватизацію виставлять Головинський кар’єр, єдині майнові комплекси Дніпровський електровозобудівний завод, Київмашсервіс і Первомайську гідроелектростанцію.

З повним переліком майна, яке буде виставлене 2019 року на аукціони, можна ознайомитися на сайті Фонду державного майна.

Згідно зі законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності в березні 2018 року, мала приватизація відбувається через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної та комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляють об'єкти в рамках малої приватизації Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади. Аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro. Продажі 2018-го принесли державі майже 600 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ