Сьогодні, 8 жовтня, відбувся пікет Головного управління Міністерства внутрішніх справ Львівської області. Активісти вимагали відставки діючого керівника Василя Віконського та керівниці слідства Наталії Харченко.

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

Гнів пікетувальників викликав силовий розгін активістів у Соснівці, які блокували вагони із російським вугіллям.

Активісти вигукували гасла «Геть Віконського», «Геть псів системи» та «Віконського за ґрати». Також на вхідні двері ГУ МВС у Львівській області голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський почепив табличку «Обережно! У дворі злий собака». Активіст пояснив це тим, що Віконський, за його словами, є «вірним псом системи».

«Наталія Харченко це ще одна людина, яка є представником клану Віконського. Вона сюди приїхала на посаду керівника слідства. Вчора в.о. керівника прокуратури так гарно розповідав, що по ситуації в  Соснівці нічого страшного не станеться. Він каже, що просто відбудеться опитування людей, кримінальні справи будуть відкриватись лише за фактами і ніхто нікого переслідувати не буде. Ми знаємо, що і Наталя Харченко, і Василь Віконський будуть згідно чинного законодавства, монотонно, «по-мусорськи» «шити» і формувати по листочку, по зізнанню, по свідченню, власне, кримінальні провадження. Вони вірять, що роблять гарну позитивну справу і захищають суверенітет, соборність і державу загалом.

У нас досі немає жодної сучасної школи поліції, немає сучасної програми навчання поліцейських і досі діють усі радянські методи. Поліцейським п’ять років пояснюють, що він є пес системи.

Тому наша вимога дуже проста: Віконський разом зі всією своєю шайкою, а в ідеалі ще й з тим криміналітетом, з яким він зустрічався кілька днів тому, повинен сісти у свої «беркутячі» автобуси і їхати звідси на Хмельниччину чи Франківщину, але тільки не залишатись у межах Львівської області», - розповів Іван Спринський.

Крім того активісти обіцяють, що здаватись не будуть. У разі відмови Василя Віконського подати у відставку, акції продовжаться.

«Якщо Віконський відмовиться подати у відставку, ми будемо продовжувати свої акції протесту із елементами радикалізму, але в рамках закону. Ми не допустимо, щоб особа із таким минулим і такими злочинними намірами була начальником Нацполіції Львівщини. Це людина, яка очорнює усіх поліцейських», - додав громадський активіст Сергій Лейченков.

ІА "Вголос": НОВИНИ