Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна». 

«Найпопулярніші страви - це звичайні страви української кухні. Наприклад, з перших страв - український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу», - сказав Бобренко. 

Він також розповів, що асортимент страв у їдальнях формується на підставі попиту. 

Наприклад, в їдальні у будівлі Верховної Ради, де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі. 

За його словами, в середньому вартість обіду становить до 100 гривень. Бобренко додав, що меню у їдальні змінюється майже щодня.

«Загалом у меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень», - сказав Бобренко. 

Він додав, що їдальня на вулиці Садовій, 3, має 70 посадочних місць і щодня обслуговує 300 осіб, а в пленарні тижні - удвічі більше. Стільки ж місць і відвідувачів і в будівлі їдальні у Верховній Раді.

Штат їдалень 110 осіб, з них 60-65 кухарів. На підприємстві працюють два виробництва, які готують страви для 3 їдалень і кількох буфетів Верховної Ради, зокрема і для їдальні «під куполом».

За словами Бобренка, підприємство заплатило 3 мільйони 319 тисяч гривень податків до бюджету за 9 місяців 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ