[media=106970,106971,106972] 

Про це він сказав сьогодні в коментарі «Вголосу».

За два дні до виборів журналістів, попри дощ та болото, вивезли на вул. Стуса, щоб показати, як просуваються справи з будівництвом трамвайної колії на Сихів.

Реально від нашого останнього інтерв’ю з директором ЛКП «Львівавтодор» Олегом Березою фактично нічого не змінилося. Говорити про те, що трамвай на Сихів зможе поїхати до кінця року, вже немає жодних підстав. Досі немає рішення Європейського банку реконструкції і розвитку про виділення Львову додаткового кредиту розміром 5 млн євро на заміну аварійного колектора на вул. Угорській.

Ще у вересні Олег Береза розповідав, що вони очікують на позитивне рішення ЄБРР через тиждень. Сьогодні, майже наприкінці жовтня, він називає нові терміни – через два тижні. А без заміни колектора прокладати колію по вул. Стуса ніхто не буде.

Роботи із заміни нижнього колектора на вул. Стуса таки обіцяють завершити до кінця року, хоча зараз їх виконано десь на 50%. А вже після рішення ЄБРР мала б початися  заміна верхнього колектора на вул. Угорській. На запитання, коли реально зможе поїхати трамвай, П’єр-Ів Месьє відповідає: «Це залежить від рішення Європейського банку про фінансування аварійного колектора. Адже до цих робіт ми ще навіть не бралися. Через рік восени, думаю, це можливо. Чому так довго? Бо нелегко замінити 800 м колектора та ще й на такій глибині».

А ось Андрій Садовий із журналістами не надто відвертий. На те саме запитання він відповідає: «До кінця року весь основний обсяг робіт буде виконано, прокласти потім колію й асфальт – це діло швидке». На уточнення, коли ж поїде трамвай, каже так: «Тоді, коли ми завершимо роботу з колектором. До кінця року основний обсяг робіт буде виконано, але ще потрібно мати трамваї. «Електрон» виграв тендер на 7 трамваїв і тепер береться до роботи. Не обіцятиму це цього року, бо так буде некоректно з мого боку. Моє завдання, щоб ми цьогоріч виконали весь основний обсяг робіт. А з наступного року сідаємо в трамвай і їдемо в центр міста за 18 хв.».

З перенесенням ринку «Санта-Барбара» мер Львова Андрій Садовий теж переконує, що немає проблем. Однак уже майже рік мерія не може досягти домовленостей з людьми про перенесення ринку, на місці якого мають збудувати основне розворотне кільце для трамвая на Сихів.

ІА "Вголос": НОВИНИ