Майже одразу після інавгурації президента України Володимира Зеленського, лідер США Дональд Трамп надіслав українському колезі листа, у якому пообіцяв «непохитну підтримку» з боку Вашингтона.

Про це повідомляє видання The Daily Beast.

У листі йшлося про те, що Україна і США є міцними партнерами, які працюють для реалізації спільного бачення «стабільної, успішної й демократичної України, інтегрованої до євроатлантичної спільноти».

У письмовому привітанні Зеленського Трамп зазначив, що його перемога «довела, що демократія можлива в будь-якій країні колишнього радянського регіону».

Американський колега також запросив Зеленського зустрітися з ним у Білому домі, щойно вони зможуть «дібрати відповідний час».

За спостереженнями The Daily Beast, текст цього листа сильно відрізняється від висловлювань Трампа щодо України, які американський президент дозволяв собі в особистих бесідах із представниками своєї адміністрації.

Нагадаємо, старший радник Білого дому Келліанн Конвей заявила, що  між Трампом і Володимиром Зеленським не було розмови про “послугу за послугу”.

ІА "Вголос": НОВИНИ