Російські телевізійні канали можуть вийти 1 січня в 10:00 за московським часом з екстреними випусками новин, присвяченими можливому припиненню поставок газу на Україну.

На „Першому каналі” заплановані два таких випуски - о 10:00 і повторний - о 12:00, повідомили ИТАР-ТАСС у дирекції суспільних зв'язків телеканала. У готовності „оперативно реагувати” на події, що відбуваються, підтвердив агентству представник телекомпанії НТВ, що входить до „Газпром-Медиа”.

У „Газпромі” повідомили, що до Центрального виробничо-диспетчерського управління концерну будуть акредитовані тільки тележурналісти. Бригади всіх телеканалів приїдуть в офіс „Газпрому” у Нових Черемушках з телевізійними тарілками для прямих включень.

Передбачається, що „відмашку” на відключення дадуть заступники голови правління „Газпрому” Олександр Медведєв і Олександр Рязанов. Команду отримають фахівці „Мострансгаза”, які обслуговують компресорну станцію в селищі Суджа Курської області, де й буде зроблене відключення України від газу.

І-Репортер

ІА "Вголос": НОВИНИ