Союз православних братств має намір на парламентських виборах підтримати Компартію України.

Про це на прес-конференції в ЛІГАБізнесІнформ "Православна церква напередодні виборів" заявив голова Союзу Валентин Лукіяник.

За його словами, у квітні 2005 року Союз православних братств створив громадську організацію "Православний вибір", а також виробив принципи, згідно з якими підтримуватиме ту або іншу політичну силу.

Як зазначив Лукіяник, на сьогоднішній день Союзу близькі основні принципи Комуністичної партії України, серед яких патріотизм, праця, а також спільні з комуністами погляди на несправедливе збагачення людей, на російську мову в Україні. Крім того, свою роль відіграла і підтримка КПУ "канонічної церкви" (так себе називають представники УПЦ Московського патріархату, які входять до складу Російської православної церкви).

Валентин Лукіяник також повідомив, що Союз консультувався і з іншими політичними силами щодо підтримки їх православними-представниками УПЦ Московського патріархату на виборах до Верховної Ради, однак лише Компартія запропонувала Союзу місця у виборчих списках до парламенту і місцевих рад.

"Якщо ви нас любите, то любіть по-серйозному, а серйозні наміри це також місця в списках", - наголосив Лукіяник.

Керівник Союзу православних братств також зазначив, в Україні діє більше ніж 11 тис. єпархій, і віруючого електорату вистачило б на всі політичні сили, однак представники УПЦ Московського патріархату за жодних умов не підтримуватимуть блок партій "Наша Україна", БЮТ, Соцпартію, "ПОРА-ПРП", Народний Рух України, а також близькі їм за ідеологією партії.

Кореспондент

ІА "Вголос": НОВИНИ