Українська поліція не має стосунку до відлову рекрутів, який відбувається біля станцій метро у Києві.

Раніше у Facebook  журналіст Дмитро Кучер написав, що у Києві біля станцій метро представники військкоматів разом із поліцейськими зупиняють і перевіряють документи у чоловіків призовного віку. Їх відвозять до військкоматів, де з'ясовують, чи мають вони зараз іти в армію.

«Підходять і запитують документи у всіх чоловіків, які явно поспішають на роботу. Прямо при мені затримували хлопця, який при собі не мав документів», — написав Кучер.

У Харківській області також проводили облави, там молодих людей затримували просто на вулиці.

Як повідомлила "Оглядач"  спікер поліції Києва Оксана Блищик, правоохоронці жодних облав не здійснюють. За її словами, копи завжди перебували біля станцій метро у Києві.

«Поліція має право на перевірку документів у громадян. Поліція завжди перебувала біля станцій метро, ​​нічого нового не відбувається», — сказала речниця.

Що стосується участі у перевірці представників військкоматів, то в поліції кажуть, що це випадковість.

«Ми ж не можемо відігнати представників військкоматів, вони там просто стоять. А ми виконуємо свою роботу, нічого незаконного не відбувається. Ми маємо право на поверхневий огляд», — зазначила Оксана Блищик.

Зі свого боку у Київському військкоматі відмовилися прокоментувати ситуацію, пославшись на те, що у них немає дозволу від прес-служби Сухопутних військ. До самої прес-служби СВ поки додзвонитися не вдалося.

ІА "Вголос": НОВИНИ