«Харківрегіонгаз» бізнесмена Дмитра  Фірташа програв АМКУ у Верховному суді та має заплатити штраф 3 млн.грн. Про це повідомляють  у «Лізі антитрасту», передають Наші гроші.

17 липня 2019 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету прийняла рішення, що ТОВ «Харківрегіонгаз» протягом вересня – грудня 2015 року, та 2016 – 2018 рр. займав монопольне становище на ринку послуг із продажу скрапленого газу для потреб населення (у балонах) у межах не газифікованих пунктів Харківської області із часткою 100%. «Харківрегіонгаз» включав завищені експлуатаційні витрати до ціни реалізації газу. За зловживання монопольним становищем на компанію було накладено штраф у розмірі 3 млн грн.

«Харківрегіонгаз» не погодилось з рішенням та оскаржило його спочатку до Господарського суду м. Києва, де суддя Підченко Ю.О. 17 січня 2020 підтвердила правомірність рішення АМКУ. Північний апеляційний господарський суд під головуванням судді Разіної Т.І. 30 червня 2020 залишив рішення першої інстанції без змін. А 21 вересня Верховний суд під головуванням судді Бенедесюка І. повернув «Харківрегіонгазу» його касаційну скаргу без розгляду.

Компанія має сплатити до державного бюджету 3 млн.грн. «Харківрегіонгаз» контролює мережу автогазозаправних пунктів у Харківській області (понад 20 об’єктів реалізації із загальним річним показником понад 6 тисяч тонн) та торгує скрапленим газом в опт та в роздріб.

Як відомо, Господарський суд Донецької області визнав банкрутом АТ “Київенерго”, що належить олігарху Рінату Ахметову та почав ліквідаційну процедуру.

Нагадаємо, в АМКУ поскаржились на монополію медіагруп Коломойского, Ахметова, Пінчука та Фірташа-Льовочкіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ