Депутати Волинської обласної ради на сесії, яка відбулася сьогодні у Луцьку, дали дозвіл на притягнення до відповідальності депутата Печихвостівської сільської ради Горохівського району Волинської області Михайла Галяса, якого підозрюють у замаху на життя. За це рішення проголосували 42 депутати із присутніх на сесії 58.

На сесії був присутній прокурор Волинської області Микола Франтовський, який доповів по цьому питанню на сесії. Франтовський розповів, що Михайла Галяса підозрюють у тому, що він скоїв напад на інспектора енергонагляду. Голова сільради приїхав на своєму автомобілі до будинку інспектоора і погрожуючи мисливською рушницею, вимагав у нього увімкнути електроенергію для ферми у Печихвостах. Після відмови Галяс наставив на інспектора рушницю і вистрілив. Шрот влучив у людину і за кілька днів її зробили декілька операцій. Сьогодні інспектор визнаний інвалідом 1 групи.

Після цього інциденту Галяс день переховувався а потім приїхав до начальника Горохівського райвідділу міліції і погрожуючи рушницею, вимагав у нього припинити розслідування кримінальної справи щодо інциденту що стався у Печихвостах.

Як повідомив Франтовський, справа Галяса вже перебувала у суді проте після змін до законодавства (запровадження недоторканості депутатів місцевих рад) Галяса звільнили з-під варти. Прокуратура області опротестовувала це рішення, проте депутати сільської та районної рад не давали дозвіл на притягнення голови Печихвостівської сільради до відповідальності.

Постійна комісія обласної ради з питань законності, депутатської діяльності захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Галяса та застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Франтовський просив депутатів дати згоду на притягнення до відповідальності також міського голову Камінь-Каширського Василя Каширця, проте депутати не погодилися із цим. Прокурор області заявив що звертатиметься по цьому питанню до Верховної ради. Каширця підозрюють у фальшуванні 20 рішень міської ради. Франтовський повідомив, що Каширець підробив рішення сесії, яка фактично не проводилася. У рішеннях йдеться про передачу території міського парку під торговий центр.

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ