Відповідні рішення ухвалили сьогодні на позачергових сесіях, повідомляють «Українські новини».

Сесія Чернівецької обласної ради підтримала нічне звернення міської ради, додавши до нього ще один пункт, а саме: «провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України». 

Окрім того, до пункту міських обранців про звільнення Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника ГУ Національної поліції у Донецькій області В'ячеслава Аброськіна та керівника АТЦ СБУ Віталія Малікова додали ще вимогу: покарати виконавців розгону блокади.

В Івано-Франківську сесія відбулася на площі під стінами ОДА. Депутати висловили підтримку активістам блокади, проголосувавши спільно напрацьоване з Прикарпатським штабом визволення учасників блокади ОРДЛО Звернення до президента, парламенту та уряду України.

Голова обласної ради Олександр Сич зачитав вимоги з мирного урегулювання конфлікту: звільнити затриманих і закрити провадження проти учасників блокади, звільнити з посад міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його заступника В'ячеслава Аброськіна, визнати території ОРДЛО тимчасово окупованими.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ