Про це повідомляє ВВС-Інфо.

Активіст тримав у руках плакат з написом «Свободу політв'язню Денису Бахолдіну» та прапор України.

За словами Нелаєва, нападник вийшов з машини марки «Мерседес» прямо на Анічковому мосту та почав його ображати. Інший чоловік, на думку активіста, знайомий нападника, сказав йому не втручатися, однак нападник все ж спробував вдарити активіста, потім пригрозив фізичною розправою і пішов.

Через 20 хвилин чоловік повернувся і облив Нелаева невідомою рідиною, спробував вирвати з його рук плакат, після чого зав’язалася бійка. У якийсь момент нападник дістав ніж, з яким його і затримали співробітники поліції, які проїжджали повз.

Нелаєв зазначив, що чоловік поводився агресивно навіть в наручниках і говорив правоохоронцям про наявність у нього якогось посвідчення.

Активіст написав заяву про напад у поліцію.

Денис Бахолдін – відома в середовищі столичних активістів людина, брав участь в щомісячних акціях на підтримку політв’язнів у рамках «Стратегії-6», а також в антивоєнних акціях проти політики російської влади щодо України.

Бахолдіна звинувачують в участі в бойових діях на Донбасі в якості добровольця «Правого сектора». Йому закидають участь в екстремістській організації (ч. 2 ст. 282.2 КК).

ІА "Вголос": НОВИНИ