Про це голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич заявив у коментарі 29 червня 2017 року.

«Делегування повноважень від міської ради до облдержадміністрації, як це пропонується в проекті ухвали, суперечить закону. Ні Конституція, ні закони в системі взаємодії органів державної виконавчої влади з органами місцевого самоврядування не передбачають делегування органами місцевого самоврядування базового рівня своїх повноважень місцевим державним адміністраціям. Така взаємодія передбачена лише на рівні районних та обласних рад. Суперечить закону і запропоноване в проекті ухвали надання ОДА права визначати на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють у межах м. Львова збирання та перевезення побутових відходів спеціально обладнаними транспортними засобами. За законом  «Про місцеве самоврядування в Україні», це належить виключно до компетенції сесії міської ради.  

Окрім того, коли йдеться про передачу комунальних підприємств, то насамперед доцільність цього кроку має розглянути обласна рада. Депутати мають з’ясувати, чи буде користь від такої передачі власності львів'янам та жителям області», - зазначив Олег Панькевич.

Він нагадав, що фракція ВО «Свободи» у Львівській обласній раді зверталася до обласної влади та всіх фракцій із закликом скликати позачергову сесію, однак, ініціативу проігнорували.

«Схоже, що розв’язувати проблему на користь громади нікому не цікаво – переважають фінансові інтереси. Львів’ян та жителів області, які стали заручниками ситуації, не беруть до уваги. Обмін ультиматумами, спроба кулуарних домовленостей між мерією та ОДА не вирішують проблеми», - наголосив свободівець.  

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ