Про це заявив представник уповноваженого ВР з прав людини Михайло Чаплига в ефірі «5 каналу».

«Вже зроблено дуже багато політичних заяв, як на рівні «нормандської четвірки», так і на рівні президентів. І ми почули відповідні заяви від пана Медведчука, який також озвучував певні формули. Тут є дві позиції: обмін може бути здійснений простіше, тому що вже є відпрацьовані механізми і верифікації, і впевненість у тому, що люди не хочуть, наприклад, бути переміщеними на непідконтрольну територію, і як це робити на лінії зіткнення. Є вже відпрацьовані механізми так званої «юридичної чистки», – вважає представник омбудсмена.

На його думку, тепер справа за політичним рішенням щодо того, коли і «за якою формулою» це відбудеться. «І в разі ухвалення такого рішення далі буде все швидше, ніж минулого разу», – сказав Чаплига.

Водночас він зауважив, що певні остороги викликають сказані напередодні слова члена групи з урегулювання ситуації на Донбасі Віктора Медвечука, що політичні переговори будуть досить складними.

Нагадаємо, раніше уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що українська сторона 18 січня 2017 року зустрінеться з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб уточнити списки для подальшого обміну полоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ