Суд у справі Віктора Януковича знову не зміг обрати запобіжний захід експрезиденту-втікачу. Про це інформує Адвокатська дорадська група на сторінці в соціальних мережах.

Варто зазначити, що розглядом провадження займався Печерський районний суд. Януковича підозрюють в організації масових убивств українців на Майдані під час Революції Гідності в 2014 році.

На початку засідання суддя Підпалий оголосив захисникам Януковича попередження. Адвокати не прибули вчасно на засідання.

Згодом захист колишнього президента висунув вимогу допитати пілота гелікоптера, на якому Янукович втікав з України та охоронців. Клопотання не задовольнили.

Згодом суд знову оголосив перерву у справі. Засідання продовжать 22 грудня, початок о 12 годині.

Зазначимо, що Янукович втік з України в лютому 2014 року. З цього часу він проживає в Росії. Наприкінці січня минулого року Януковича заочно визнали винним у держраді. Він повинен понести покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Прокурори вимагали в суду більший термін у’язнення – 15 років. Їх вимогу відхилили. Згодом адвокати Януковича подали апеляції та заявили, що суд ухвалював рішення під тиском.

Читайте більше актуальних новин від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ