Про це в інтерв'ю «Вголосу» розповів депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

«СБУ має перевіряти все, наголосив Михайло Іваночко. Я б особисто за кожним із них приставив зовнішнє спостереження. Треба довідатися, куди вони їздять, кому звітують, чим займаються. Переконаний, що докази знайдуться швидко. А ще – однозначно треба перевірити усі їх храми: обшукати усі закапелки. Там же зберігається казна що: антиукраїнська агітаційна література, зброя, сидять сепаратисти. У Почаєві, наприклад, усюди висять плакати: «Бог нє панімаєт по-украінскі». А ще у власних проповідях священнослужителі забороняють вірянам молитися українською мовою, буцімто «украінскава язика Бог нє слишит». Це що – не доказ для СБУ!».

На думку депутата, це робота не одного місяця. Але її треба було розпочати давно. Натомість СБУ бігає по даху за грузином замість того, щоб дбати про безпеку України.

«І ще: я б усіх московських попів «посадив» на поліграф. Було б добре, якби вони пройшли «детектор брехні», додав він.  Таке має бути. Хто не боїться нічого – пройде цю процедуру безболісно. От Ірина Фаріон, до прикладу, пройшла поліграф – і довела усьому світу свою правоту. Тому вони нехай проходять і доводять свою лояльність. Якщо ж попи побояться це зробити, як от Гордон, значить – вони агенти Москви». 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ