Про це в коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіли політичні експерти.

Так, український політолог, соціолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко вважає, що в такий спосіб чинна влада демонструє свою перевагу над політичними опонентами для впливу на народних депутатів.

«Це дії Адміністрації Президента, спрямовані на зменшення недоторканності народних депутатів. Їм дають зрозуміти: хлопці, ви сильні, можете багато, але от у нас є можливості показати вам ваше місце. Я не думаю, що це матиме якісь наслідки і якось логічно завершиться. Але факт залишається фактом: виконавча влада показує, що може впливати і застосовувати такі методи для впливу на результат голосування народних депутатів. Причому народні депутати це можуть сприймати як тиск, а виконавча влада сприймає це як форму цивілізованого діалогу», – зазначив Віктор Небоженко.

Директор центру політичного аналізу «Стратагема» Юрій Романенко зазначає, що українська політика перебуває на низькому рівні політичного розвитку, а тому такі дії є формою політичної боротьби.

«Зрозуміло, що обшуки чи їхня спроба – це своєрідна форма політичного тиску. В будь-якій нерозвиненій політичній системі тиск застосовують як форму політичної боротьби, тому це навіть не якесь ноу-хау  воно було і буде», – сказав експерт.

Нагадаємо, об’єктом жорсткого репресивного тиску з боку нинішньої влади вже стала політична партія ВО «Свобода», яку намагалися знищити ще за часів правління режиму Януковича.  

ІА "Вголос": НОВИНИ