Про це під час прес-конференції у понеділок, 19 березня, заявив співвласник «Нової пошти» В'ячеслав Клімов, повідомляє Укрінформ.

«16 березня, в п'ятницю ввечері, в офіс компанії «Нова пошта» більше 30 співробітників правоохоронних органів з'явилися і почали проводити обшуки. Одночасно обшуки відбувалися в компаніях, які входять в групу компаній нашого інвестиційного фонду Прайм. Одночасно з цим відбувалися обшуки ще в чотирьох містах України: Полтаві, Одесі, Харкові, Львові. Проводилися ці дії в межах ухвали Печерського суду Києва. Однак в ній досить розмито йдеться про те, що в групах наших компаній є ознаки ухилення від сплати податків, переказу деяких безготівкових коштів у готівку з використанням фіктивних підприємств і підроблених документів. Обшуки відбувалися у 42 касах. При цьому за результатами цих обшуків у різних містах України не було виявлено ніяких порушень», – сказав співвласник компанії.

Клімов стверджує, що вилучені в результаті обшуків у компанії «Нова пошта» кошти були грошовими переказами клієнтів.

«У місті Харкові в першому відділенні були вилучені 132 тисячі грн коштів наших клієнтів з каси нашої фінансової компанії «Форпост». Це були грошові перекази, які очікували наших клієнтів. І на мій погляд, ця незначна сума і була потім підставою для того, щоб у прес-релізі Генпрокуратури з'явилася інформація щодо деяких вилучених коштів. Зараз клієнти пишуть скарги. І ми будемо оскаржувати ці вилучення», – заявив він.

Як раніше писав «Вголос», Генеральна прокуратура України під час обшуків у «Новій пошті» виявила необліковану готівку.

У компанії згодом заявили, що інформація про необліковані кошти не відповідає дійсності.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ