Про це заявив позафракційний народний депутат Андрій Іллєнко.

«Зараз знаходжуся на базі Азовського руху. Разом з іншими свободівцями, зокрема народними депутатами та депутатами Київради, приїхали підтримати побратимів з Національного Корпусу. Колишній Беркут заблокував офіс та проводить незаконні обшуки.

Очевидно, що це реакція влади на анонсовану об'єднаними націоналістами масову акцію 3 квітня в Києві», – зазначив нардеп.

Як відомо, 3 квітня націоналісти разом виходять на Марш сили нації «За українське майбутнє без олігархів».

«Ми змусимо почути волю нації і Кабінет Міністрів, і Верховну Раду, і Адміністрацію Президента. Ми дамо початок реалізації Антиолігархічного пакету докорінних перетворень: покрокового плану знищення олігархічної системи й відновлення соціальної та національної справедливості в Українській державі. Повернімо Україну в українські руки! Українці, приєднуйтеся!» - йдеться у зверненні націоналістів.

Нагадаємо, сьогодні вранці працівники поліції та колишнього «Беркуту» заблокували офіс ГО «Цивільний Корпус «АЗОВ», приміщення хабу дозвільного розвитку громадських організацій Азовського руху, Рекрутингового центру полку «АЗОВ» і Військової школи імені полковника Євгена Коновальця.

Прес-служба Нацкорпусу повідомляє, що силовики зламали двері та провели незаконні та протиправні обшуки у приміщеннях - без присутності слідчого і понятих.

«Партія Національний Корпус обурена і засуджує дії спецпризначенців.

Переконані, що тиск здійснюється безпосередньо за вказівкою з Банкової. Вважаємо такі дії політично вмотивованими, покликаними залякати активістів, прихильників партії та патріотів, яким небайдужа доля України. Цими діями нинішня влада продовжує ганебну практику політичного тиску й переслідувань, притаманну попередньому злочинному режиму», - йдеться у заяві політсили.

Як передає УП, прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало підтвердив, що слідчі дії проводяться за санкцією суду. Притягнуто департамент захисту економіки, внутрішньої безпеки та головне слідче управління Нацполіції. Інші подробиці поліція обіцяє пізніше.

Раніше керівник прес-служби «Національного корпусу» повідомив, що із самого ранку силовики прийшли на АТЕК: «Зламали ворота, заблокували роботу». Люди зібралися перед будівлею на Проспекті Перемоги.

Разом з тим, очільник Нацкорпусу Андрій Білецький заявив, що обшуки – це політична провокація, а не правові дії.

«Сьогодні о 6 ранку була захоплена Рекрутингова база полку «АЗОВ» - наш дім, який ми відновили з руїн зруйнованого заводу. Наш дім, який через себе пропустив як мінімум, півтори тисячі добровольців, які тут вишколювались, щоб йти на фронт, який зараз дає притулок хлопцям, які займаються порядком на вулицях», - сказав Білецький.

За його словами, силовики не показали жодного документу, в якому були б вказані підстави, через які відбуваються обшуки. Крім того, він додав, що точно не відомо, яка саме правоохоронна структура проводить ці незаконні дії.

«Я не знаю точно, хто тут є, як мінімум можемо сказати МВС, «КОРД», – сказав він. 

Білецький повідомив, що спецпризначенці виламали двері та пограбували приміщення.

«Були зламані всі двері, вкрадені речі. Найбрудніше те, що покидьки з міліцейськими шевронами вкрали ордени людей, які воювали за цю країну», – наголосив він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ