Про це повідомив Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України, інформує Громадське радіо.

Порушення виявили екологи міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина, досліджуючи територію національного парку. Скеля знаходиться неподалік с. Захарівка, на березі р. Берди, по якій проходить межа Донецької і Запорізької областей. Скеля, з усією природною рослинністю, серед якої багато видів занесені до Червоної книги України, практично повністю зруйнована.

«Одна з наймальовничіших і найвищих скель каньйону р. Берди була обрана одним з підрозділів ЗСУ як мішень для стрільби з гранатометів різних типів, крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та протитанкових ракет. Залишки таких боєприпасів були виявлені екологами по всій скелі та навколо неї. Розірваними та нерозірваними боєприпасами всіяна вся скеля та територія навколо. Поряд зі скелею виявлено чималу кількість воронок. Нерозірвані ракети валяються тут просто неба вже кілька місяців», — каже Олексій Василюк.

Міжнародна благодійна організація  «Екологія-Право-Людина» звернулася до Державної екологічної інспекції України з проханням нарахувати збитки, нанесені зазначеним порушенням. Крім того, екологи направила звернення до Генеральної прокуратури України з проханням порушити відповідну кримінальну справу за статтею 252 Кримінального кодексу України, йдеться в повідомленні.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ