Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) підготує єдиний план врегулювання «ситуації» на Донбасі з урахуванням позицій всіх сторін.

Про це він розповів в інтерв'ю ТАСС.

За попередніми прогнозами, план може з'явитися вже 10 листопада.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона передала ОБСЄ свій план врегулювання «конфлікту» на Донбасі.

«Цей документ не український, не російський, не авторства ОРДЛО. А це буде документ Тристоронньої контактної групи, яка за пропозицією пані Грау (представник ОБСЄ в ТКГ, - ред.) підготувала доручення пану П'єру Морелю - це посол з політичних питань в системі мінських угод, щоб він об'єднав пропозиції всіх і підготував один документ, який ми будемо обговорювати», - додав Кравчук.
Крім того, перший президент України висловив сподівання, що мирний план буде створено до наступного засідання ТКГ, яке заплановане на 10 листопада.
«Є завдання підготувати всебічно продуманий, з урахуванням інтересів усіх сторін, і насамперед ОРДЛО, документ, який відкриє дорогу до миру і відродження життя на цих територіях», - підкреслив він.
Кравчук наголосив, що у разі досягнення домовленостей, погоджена дорожня карта може бути підписана всіма сторонами ТКГ.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ