[media=105478,105481,105482,105483] 

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Керівник групи української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький зазначив, що п’ятеро спостерігачів СММ ОБСЄ задокументували факт обстрілу встановленим порядком. Крім того, керівник української сторони СЦКК провів телефонну розмову із заступником глави СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом, який підтвердив факт отримання міжнародними спостерігачами матеріалів обстрілу українських бійців у районі Троїцького.

Наразі СЦКК опрацьовується питання проведення екстреної зустрічі Трьохсторонньої контактної групи, відповідно до пункту 4 Додатку до Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015року в частині, що стосується відводу танків, артилерійських гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів.

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня у районі населеного пункту Троїцьке на Донеччині, з території тимчасово непідконтрольній українській владі було здійснено обстріл підрозділу ЗС України, який виконував роботи з інженерного забезпечення. Обстріл вівся протитанковими керованими ракетами. Загалом, було здійснено два пуски. У результаті цієї події отримали поранення чотири військовослужбовці, та був виведений з ладу екскаватор, що належить ЗС України.

ІА "Вголос": НОВИНИ