Про це йдеться у заяві Штаймаєра, опублікованій на сайті ОБСЄ.

«З великою стурбованістю я дізнався, що сьогодні були зроблені постріли в напрямку патруля Спеціальної моніторингової місії поблизу лінії зіткнення, і що безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіусу дії був збитий поруч з Горлівкою. Такі збройні напади на цивільну, неозброєну моніторингову місію ОБСЄ в Україні є повністю неприйнятними», – зазначається у заяві.

Він наголосив, що такі дії підривають спільні зусилля щодо стійкого зміцнення режиму припинення вогню.

«З цієї причини я закликаю усі сторони дотримуватися того, що було домовлено. Усі сторони повинні повністю гарантувати захищеність і безпеку спостерігачів СММ та забезпечити їм необмежений доступ до усієї зони конфлікту. Особи, хто є винними у здійсненні атак на місію, повинні понести відповідальність», – заявив Штайнмаєр.

Як повідомляв «Вголос», у прес-штабі АТО заявили, що сьогодні о 9:45 поблизу міста Горлівка Донецької області бойовики збили безпілотний літальний апарат місії ОБСЄ, що здійснював спостереження за дотримуванням режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Згодом перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що сьогодні патруль місії потрапив під обстріл біля міст Ясинувата та Авдіївка Донецької області.

ІА "Вголос": НОВИНИ