Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті СММ. Так, у Донецькій області СММ зафіксувала, серед іншого, приблизно 125 вибухів у порівнянні з попередньою добою (орієнтовно 65). У Луганській області СММ зафіксувала одне порушення режиму припинення вогню (вибух), тоді як за попередні добу було зафіксовано орієнтовно 40 порушень режиму припинення вогню (з них 11 - вибухи).

Крім цього, СММ зафіксувала наявність бойових броньованих машин, зенітної установки та інших ознак наявності техніки військового типу в зоні безпеки.

«15 січня у підконтрольних уряду районах команда Місії бачила БМП-2 поблизу с. Новотроїцьке (57 км на південний-захід від Донецька) і нерухому розвідувальну машину (БРДМ-2) в районі с. Муратово (51 км на північний захід від Луганська). 12 січня міні-БПЛА СММ зафіксував, ймовірно, зенітну установку (ОУ-23-2, 23 мм), встановлену на вантажівку, що стояла на схід від м. Маріуполь (102 км на південь від Донецька)», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що СММ продовжує здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів, а також намагатися отримати необмежений доступ до ділянок розведення в районах н.п. Станиця Луганська та н.п. Петровське.

ІА "Вголос": НОВИНИ