Про це повідомляє ВО «Свобода».

Також його змусили дати неправдиві свідчення проти лідера Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока.

За словами підозрюваного, у нього вимагали свідчення, нібито Олег Тягнибок заплатив йому кошти для організації масових заворушень.

«Заявляю, що ці покази були неправдиві у зв'язку з фізичною розправою. Ба більше, щойно у будівлі суду співробітник Печерського відділення поліції погрожував мені, якщо я зміню покази», - заявив Райф.

У зв'язку з цією заявою підозрюваного очільник Юридичної служби «Свободи» Олег Бондарчук зазначив, що його слова є черговим підтвердженням: справа захисників Конституції - це політичне замовлення.

«Це політичне замовлення проти «Свободи». Наші заяви про політичну складову вже підтверджено фактом прямого свідчення в суді Володимира Райфа, що його катували, аби він дав покази, буцімто Олег Тягнибок давав йому кошти на організацію масових заворушень. Це повний абсурд! Поліції такі свідчення були потрібні, аби підтвердити політичні звинувачення Авакова, який на всю країну одразу після трагедії заявив, що звинувачує «Свободу». Звичайно, під цю заяву підганяли свідчення незаконними методами. Ми вимагатимемо, аби на підставі заяви Володимира Райфа було порушено кримінальне провадження про фальсифікацію доказів, а від суду будемо вимагати за цим фактом окремої ухвали, коли справу почнуть розглядати по суті», - зазначив Бондарчук.

У підсумку наступне судове засідання перенесено на 14:00 4 листопада у зв'язку з відсутністю інформації про належне повідомлення потерпілих та відсутністю кількох захисників підозрюваних.

Додамо, що свідчення проти «Свободи» та керівництва об'єднання катуваннями вибивали і з інших обвинувачуваних у справі 31 серпня, зокрема Ігоря Гуменюка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ