До суду направлено обвинувальний акт стосовно відстороненого голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова та керівника департаменту погашення боргу ДФС. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

«10 листопада 2017 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду складений детективами НАБУ обвинувальний акт стосовно голови ДФС (з ч. 2 ст. 364 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та керівника департаменту погашення боргу ДФС ( ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, досудове розслідування в цьому виробництві завершено 28 липня 2017. Підозрювані та їхні захисники ознайомилися з матеріалами розслідування більше трьох місяців.

Наголошується, що голова ДФС причетний до так званої «газової схеми Онищенко». На думку детективів, протягом 2015 року обвинувачений прийняв ряд безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд гривень.

Як писав «Вголос», у п'ятницю, 10 листопада, Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила та вручила обвинувальний акт відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

ІА "Вголос": НОВИНИ