Про це поінформував прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає «112 Україна».

«Сьогодні нами було закінчено спеціальне досудове розслідування стосовно Януковича і сьогодні складено обвинувальний акт щодо Януковича. Зараз я передам в суд цей обвинувальний акт. Зібрано достатньо обґрунтованих і об'єктивних доказів, які, я вважаю, дають нам можливість довести винуватість Януковича в суді», - заявив Кравченко.

Раніше захисник Януковича Віталій Сердюк заявив, що прокурори намагалися вручити обвинувальний акт захисту Віктора Януковича, однак спроба не вдалася. На думку захисту, така спроба була протиправною, адже не існує підстав для здійснення заочного розслідування, бо Генпрокуратура РФ повідомила про місцеперебування Януковича українським колегам.

Водночас, українська прокуратура запевняє, що адреса фейкова.

«Це обвинувальний акт, реєстр досудового розслідування та розписка про отримання обвинувального акта і реєстр досудового розслідування захисниками. Але вони сьогодні відмовилися прийняти копії цих документів, ми це зафіксували разом з понятими. Наш обов'язок - вручити це їм, у них є право відмовитися від копій», - прокоментував Кравченко.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у державній зраді, сприянні представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та веденні агресивної війни.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ