Командир «вагнерівців» в інтерв'ю «Радіо Свобода» зазначив, що ті, хто потрапив у полон – все одно помруть, але ще й через тортури.

Як відомо, найманці ПВК «Вагнер» забезпечували прикриття регулярних підрозділів армії ЗС РФ у боях на Донбасі та у Сирії, виконували різні доручення Москви.

Так, за словами російського найманця, від полонених отримували потрібну інформацію і вбивали їх. Але перед тим, як отримати дані, найманці застосовували до полонених різноманітні види тортур – прострелювали якусь частину тіла, відрізали пальці, вуха, або витягували очі чайними ложками.

«У мене є фахівці, які витягують ложкою очі. Видовище шокуюче. Беруть дві чайних ложечки, підчіпляти треба знизу і зверху, – і око висить. Його потім можна вставити назад»,
– зазначив він.

Також найманець зазначає, що для того, щоб не потрапити в полон до терористів «Ісламської держави», пришивали гранати до бушлатів біля ключиці, щоб можна було вчасно висмикнути чеку і щоб навіть ніхто не зміг опізнати потім.

«В полон не можна потрапляти, не хочеться у помаранчевому комбінезоні приносити задоволення в ютубі. Там така війна, що не церемоняться, всі чудово розуміють, що полон – це смерть через тортури», – наголосив російський найманець.

Разом з тим, троє командирів російської приватної військової компанії «Вагнер» на умовах анонімності розповіли про те, як їхні бойовики воювали на Донбасі. Самі ж командири брали активну участь як у війні на Донбасі на стороні терористів, так і у війні в Сирії.

До слова, приватна військова компанія «Вагнер»– це російська нелегальна приватна військова структура, яка брала участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків та в Сирії на боці Росії. Бійці компанії неодноразово нагороджувались державними нагородами за особистими неопублікованими наказами президента Росії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ